Wpisy z tagiem: dr Jadwiga Kempisty

wtorek, 11 marca 2014

Najnowsze informacje

Nowe, poszerzone o nowe rozdziały wydanie książki dr Jadwigi Kempisty będzie dostępne w przyszłym tygodniu.

Więcej szczegółów wkrótce.

wtorek, 26 lutego 2013



Jestem po lekturze i stosowaniu w praktyce zasad opisanych przez dr Jadwigę Kempisty "Leczenie żywieniem".


Autorka niniejszej książki jest lekarzem z ponad 40-letnią praktyką. W swojej działalności lekarskiej łączy różnorodne metody leczenia naturalnego jak: ziołolecznictwo, akupunktura, akupresura, homeopatia klasyczna z najnowszymi osiągnięciami medycyny światowej. Całość uzupełnia szczegółowo opracowanym programem zdrowego żywienia.
Naczelną zasadą stosowaną przez autorkę jest wieloaspektowe podejście do pacjenta, czyli traktowanie organizmu jako całość (holizm). Podejście holistyczne jest sposobem ujęcia problematyki niniejszej książki. Co za tym idzie - nie leczy się np. wątroby, ucha czy kolana, lecz cały organizm.
Autorka twórczo wykorzystuje tradycyjne i doświadczenia z zakresu zdrowego żywienia oraz lecznictwa pochodzące z rozmaitych kultur, między innymi chińskiej, żydowskiej, staropolskiej, łącząc je wszystkie z najnowszymi osiągnięciami medycyny molekularnej.
 
Tytuł: "Leczenie żywieniem"
Autor: Jadwiga Kempisty lek. med.
Wydawnictwo: Źródło życia i zdrowia.
stron:148.

Jednocześnie dr Jadwiga Kempisty poleca codzienne spożywanie włanoręcznie przetworzonego
mleka krowiego lub koziego w postaci jogurtów, kefiru, zsiadłego lub kwaśnego mleka. Do tego potrzeba odpowiednich bakterii, które również posiada w swojej ofercie

Produkt zgodny z Dyrektywą UE 1829/2003 i 1830/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 22.09.2003

Producent: Labolatorium Bakteriologiczne
IP Ingretients GmbH
Suderlugum – Niemcy

Importer: Specjalistyczny Gabinet Lekarski
www.leczeniezywieniem.pl
tel. 784186618, 691033877

Zakładki:
Ilość wejść: